Skip to main content

Karl Bjarnhofs Vej 13
7120 Vejle Øst

Mandag - Fredag
09.00 - 15.00

Karl Bjarnhofs Vej 13 7120 Vejle Øst

Mandag-Fredag 09.00 - 15.00

Beskyt din computer

For at passe bedere på vores data uanset om det er privat eller arbejde. Så er vi nød til at erkende, at vores computere og de programmer vi bruger, skal holdes opdateret.

Det er på ikke særligt svært at gøre, det kommer jeg til lidt længere nede, først vil jeg gerne uddybe lidt.

Uanset om du bruger en Windows maskine eller sidder på en Mac, så skal du holde dit operativ system opdateret. Begge systemer tilbyder dig at gøre det helt automatisk, eller vil i det mindste spørge dig, om du vil opdaterer, når der er opdateringer klar. Prioriter at få dette gjort, jeg ved godt vi altid har andre ting der presser sig på. Men få det nu gjort alligevel. En god ide kan være at gøre det f.eks om fredagen sidst på dagen, når du nu alligevel godt kan undværer din computer lidt tid. Det tager oftest under en halv time medmindre det er en meget stor opdatering der er tale om. Som når for eksempel der kommer en ny version af operativ systemet.

Men det er ikke kun dit operativ system der skal holdes opdateret, det skal alle de programmer du har på maskinen også. Det der sker når du ikke opdaterer er, at der sidder folk ude i den store verden og finder fejl i programmerne, fejl som tillader dem at bruge programmet som en bagdør ind til dine data. Dem der laver programmerne sender derfor opdateringer ud, så snart de finder ud af, der er en potentiel åbning der kan misbruges. Så om det er din chrome browser, dit PDF program eller noget andet, der fortæller dig, at det skal opdateres. Så få det gjort med det samme. Normalt kan du arbejde videre og det vil ikke forstyrer dig synderligt at programmet opdateres. Som tommelfinger regel, opdater dine programmer når de beder om at blive opdateret.

Med en opdateret computer er din computer meget meget mere sikker!

For virksomheder automatiserer vi dette. Vi holder vores kunders computere opdateret og sikre at alle programmer bliver opdateret så snart der opdateringer klar. Hvis du vil vide mere om hvordan vi sikre vores kunders IT, eller hvordan vi eventuelt kan hjælpe din virksomhed. Så ring på 70 60 56 98 vi sidder klar til at tale med dig.

Eller klik på knappen herunder og udfyld formularen "Jeg vil gerne kontaktes"

Dette er part 1, i serien om hvordan du beskytter din computer. I næste part vil jeg skrive om Antivirus.


Kenneth Melvej Orheim
6. september 2023